dimecres, 5 de febrer del 2014

Crònica de la immersió als Puits de Loukoum, Font d'Estramar, realitzada pels TdP



El dissabte 18 de Gener els TdP’s, juntament amb PuroBuceo, van poder per fi intentar un atac a la galeria dels Myopes per la part fonda de Font d’Estramar. Desprès de diverses anul•lacions per motius del temps, corrents, de salut, etc… els astres es van conjugar per que ahir fos el dia.
Teníem els gasos ja carregats de feia dies i esperàvem amb ganes per poder-los gastar. Per cada bussejador havíem disposat 1 Bibotella de 12 amb trimix, 1 S80 amb trimix, 2 S80 amb Ean30, 1 S80 amb Ean25, 1 S80 amb Ean50 i una S40 amb O2. No cal dir que la feina més feixuga és sempre el muntatge i porteig de tot l’equip, tot i que a Font d’Estramar és força amable de portejar.


Vam recollir a Purobuceo a les 6 del matí i vam fer via cap a França. Desprès duna paradeta de 5’ per fer un talladet i comprar una baguettea Salses Le Chateau vam arribar a Font d’Estramar a un quart de 9 del matí. Muntar, portejar, ultimes repassades a la planificació i últims comentaris i cap a les 11 del matí iniciàvem la immersió.


Arribar als 21m amb tant de material sempre es fa complicat, però un cop deixada l’ampolla de ean50 de descompressió iniciem a molt bon ritme la immersió pròpiament dita. Arribem al Carrefour al voltant del minut 11 on deixem un altre etapa i encarem el Boulevard per anar a trobar els Puits Emmentals. Cap el minut 21 i un cop deixada un altre etapa iniciem la baixada fins els 46m per entrar a la galeria Sans Nom.
Continuem amb bon ritme, deixem la galeria Tom enrere i aconseguim posicionar-nos damunt dels Puits Du Silence cap al minut 27’5, aquí ens espera un altre baixada cap a la foscor a uns mes que remembrables 56-57m on iniciem el camí per la galeria Du Silence. L’objectiu és cada cop més a prop i augmentem el ritme una micona més amb les ganes de poder arribar a la bifurcació del Parc de Zébre amb la galeria Elastique el més aviat possible.



Aquí ja estem amb terreny verge per nosaltres, mai ens hem endinsat tant a la cova i potser per aquesta desconeixença, potser per les ganes d’arribar el més aviat possible o pel simple fet que el fil guia mostra una lectura diferent al resta de la cova ens passem de llarg l’entrada de la galeria Elastique. Estem esperant trobar una T com a tot el resta de la cova i al veure un salt creiem que encara no hi hem arribat i continuem endavant sense adonar-nos en un primer moment que estem entrant al Parc de Zébre. Deixem enrere fins i tot dos salts més i veient que la fondària torna a augmentar salten les senyals d’alarma dins del nostre cap.


Si fóssim a la galeria Du silenci hauríem d’estar a uns màx. 53m i no als 57 que i som. A part, davant nostre la galeria on estem penetrant es divideix amb una Y perfecta i reconeixem per fi on estem. Ens hem posicionat a sobre dels Puits Du Loukoum que porten cap la par més fonda de la cova, molt més enllà del la nostra fondària màx. permesa pels nostres gasos, és hora de fer mitja volta i donar per finalitzada la immersió. És el minut 40’ de la penetració.
Tenim un regust agredolç al camí de tornada, per una part no hem pogut assolir el nostre objectiu d’arribar com a mínim a la galeria JeanLouis i per l’altre tornem a un gran ritme amb corrent a favor i sabent que avui ens estalviem fer la deco prevista de 1’5h.




Un cop a fora i desprès dels 50’ de deco que hem hagut de fer, el company francès Yvan Dricot ens confirma el nostre error i confirmem que hem anat fins els Puits de Loukoum.


La propera ja sabem el camí. TDP POWER, TDP STYLE!!!!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada