dimecres, 5 de febrer del 2014

Article: Pèrdua temporal de la visió en immersió deguda presumptament a una neuropatia òptica per barotraumatisme

A continuació l'article: Transient vision lost at depth due to presumed barotraumatic optic neurophaty, de la revista Undersea and Hyperbaric Medicine, publicat el setembre de 2012. 

A sota, la traducció del resum.






Pèrdua temporal de la visió durant una immersió deguda, presumptament, a una neuropatia òptica per barotraumatisme

Eric J. Hexdall RN, CHRN, Frank K. Butler M.D.
UHM 2012, Vol. 39, Nº5- Blindness in a diver: A case report.

Resum

La pèrdua de visió degut a efectes de la pressió ha estat reportada anteriorment en ascensos a gran altitud. El present article documenta un cas en el que un bussejador sà que, sense patir cap dolor, va perdre la visió bilateralment durant una immersió (a 26 metres de fondària) i que després de pujar a superfície es va recuperar completament.

Es va examinar el bussejador i es procedí a realitzar un diagnòstic diferencial de pèrdua de visió en un ambient amb canvis de pressió. Es va concloure que el bussejador possiblement va patir un barotraumatisme en el sinus esfenoide, possiblement associat amb una dehiscència dels canals ossis dels nervis òptics en el seu pas pròxim per les parets del sinus.

En sortir a la superfície el bussejador presentava inflamació i hematomes en les escleres, i petites restes de sang en la màscara procedents de la cavitat nassal com ja anteriorment li havia passat.


Es descarta que la causa siguin embolismes gasosos o símptomes de malaltia descompressiva ja que no hi va haver davallada de la pressió ambiental  en el moment de produir-se la ceguera. Tampoc es considera una possible intoxicació per oxigen ja que la pressió parcial d'aquest en el punt màxim de la immarsió va ser de 0.75.



EYC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada